تاریخچه تیم فوتبال صنعت نفت آبادان

تاریخ تاسیس تیم فوتبال صنعت نفت :

در اوایل دهه پنچاه شمسی و درست در اواخر سال 1351 مسؤلان وقت فدراسیون فوتبال کشور به فکر برگذاری یک دوره مسابقات لیگ باشگاهها تحت عنوان جام تخت جمشید افتادند که پیشنهاد حضور نماینده ای از آبادان با توجه به پشتوانه قوی و سابقه درخشان این شهر در رقابتهای کشوری باعث شد تا کارگزاران وزارت نفت آبادان را صاحب نماینده ای در اولین دوره رقابتهای باشگاهی کنند . بر همین اساس در این سال تعدادی از بهترین بازیکنان باشگاههای آبادان  جذب تیم صنعت نفت شدند و نفت آبادان آرا م آرام به تیم محبوب مردم جنوب تبدیل گشت . در آن سالها مسابقات با کمترین امکانات ولی در سطح ایده الی برگزار می گردید و نماینده فوتبال آبادان توانست با ارایه بازیهای قابل قبولی یکی از تیمهای مطرح کشور شود .

این تیم سالها با پیراهن باشگاههای کشورهای آمریکای جنوبی وگاهی اوقات باشگاههای انگلستان بازی های خود را انجام می داد.اما از اواخر سال 1355 با روی کار آمدن کادر مدیریت جدید و مربیگری شادروان منوچهر سالیا به پیشنهاد وی رنگ لباس تیم صنعت نفت رسماً به زرد برزیلی تغییر یافت.از همان سال صنعت نفت با نام برزیل ایران شهرت یافت.


بازیکنانی که به تیم ملی دعوت شدند :

بسیاری از بازیکنان ملی پوش کشورمان در ابتدا فوتبال خود را از جنوب آغاز نموده اند . اما بازیکنان فوتبال صنعت نفت آبادان با توجه به فوتبال غنی و ارزشمندی که ارایه نموده اند مورد توجه مربیان تیم ملی قرار گرفتند .

در سطح جوانان بازیکنانی نظیر شهریار قاسمپور– عبدالواحد بزمه ملی پوشانی بودند که در تیم صنعت نفت آبادان بازی می کردند.

حسن نظری-ابراهیم قاسمپور-سید ابراهیم تهامی-عبدالرضا برزگری-علیرضا فیروزی-بهنام سراج-مجاهد خضیراوی در دهه های 50 ، 60 ، 70 ، 80 جز؛ نفرات مطرح فوتبال ملی بوده اند که همگی در تیم صنعت نفت آبادان حضور چشمگیر داشته اند . به اعتقاد بسیاری از کارشناسان فوتبال دهه پنجاه ، اسماعیل کشتکار و ذوالفقار نظام آزادی شایستگی حضور پر رنگ در تیم ملی به صورت بازیکن ثابت را داشته اند .

کم سن و سالترین بازیکن تیم صنعت نفت در تیم ملی ، علیرضا جمالی بوده که در تیم نونهالان یکی از گلزنان برجسته رقابتهای آسیایی به شمار می رفت .

گلزنان صنعت نفت :

ماهیت گلزنی و فوتبال هجومی بازیکنان این تیم همواره صنعت نفت را در زمره تیمهای هجومی وصاحب گلزنان برجسته قرار داده است . نفت چه در دهه پنجاه وچه در سالهای بعد گلزنان بزرگی را به فوتبال کشور معرفی نموده است از جمله :

1- ذوالفقار نظام آزادی در سال 1354 با 11 گل نفر دوم گلزنان .

2- علیرضا فیروزی در سال 1368 با 11 گل نفر سوم گلزنان .

3- مهند مهدی النداوی با 15 گل بهترین گلزن لیگ برتر .

 

صنعت نفت در زمان جنگ تحمیلی:

هسته اصلی صنعت نفت آبادان پس از شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران در شیراز شکل گرفت . شهری که در سطح فوتبال کشور صاحب تیم مطرحی بنام برق بود . بسیاری از باریکنان با سابقه صنعت نفت مثل عبدالرضا برزگری-ابراهیم غلامپور-علیرضا فیروزی-جعفر نگارش-ایوب نگارش-منصور آرام و ... در کنار مربیگری شادروان منوچهر سالیا که آخرین مربی صنعت نفت در لیگ قبل از انقلاب بود ، توانست هویتی دوباره به این تیم صاحب نام کشور بدهند تا جاییکه صنعت نفت در شیراز به یکی از قطبهای مطرح فوتبال کشور مبدل گشت وتوانست بازیکنان ارزشمندی را به فوتبال آن روز کشور معرفی نماید.                  

صنعت نفت بعد از اتمام جنگ تحمیلی و بازگشت به آبادان :

پس از اتمام جنگ تحمیلی و بازگشت نفت به آبادان منوچهر سالیا مربی وقت نفت با گزینش بهترین بازیکنان آبادانی مقیم شهرهای مختلف کشور و علی رغم مشکلات موجود ، تیم نسبتاً خوبی را روانه لیگ باشگاههای ایران نمود . اما از آنجایی که ورزشگاه تختی آبادان در دست بازسازی و مرمت مجدد بود ، صنعت نفت مجبور شد بسیاری از بازیهای خود را در شهر اهواز برگزار نماید . با همه این مشکلات صنعت نفت آبادان در اواخر دهه شصت از نگاه کارشناسان فوتبال یکی از تیمهای خوب و قدرتمند فوتبال کشور بود .

صنعت نفت و سقوط به لیگ دسته دوم :

در پایان لیگ 78 علی رغم معرفی بهترین گلزن لیگ ، متاسفانه تیم صنعت نفت آبادان به لیگ دسته دوم سقوط نمود . این تیم پس از یک سال توقف در این دوره از رقابتها این با حضور ابراهیم قاسمپور موفق صعود به لیگ برتر گردید که البته این موفقیت دوام چندانی نداشت و صنعت نفت آبادان مجدداٌ به دلیل پاره ای از مشکلات ومسایل حاشیه ای که به طور فراگیری فوتبال آبادان را تحت الشعاع قرار داده بود به لیگ دسته اول سقوط نمود .

تغییرات اساسی در ساختار تیم فوتبال صنعت نفت آبادان :        

از سال 1378 به بعد اساسنامه باشگاه صنعت نفت آبادان زیر نظر شورای عالی ورزش وزارت نفت تغییر نمود و اساسنامه جدید آن تصویب شد . به این شکل که ابتدا نام باشگاه از تیم فوتبال صنعت نفت آبادان به مؤسسه فرهنگی ورزشی صنعت نفت تعییر یافت وپس از آن هیأت مدیره بود که 5 عضو دارد . 3 تن از اعضای آن از آبادان می باشند که عبارتند از مدیرعامل شرکت پالایش وپخش فراورده های نفتی آبادان و دو تن از شاغلین در این پالایشگاه . 2 تن دیگر از سوی شورای عالی ورزش در تهران منصوب شدند که همواره جلسات خودرا در دو شهر آبادان و تهران برگزار می نموده اند.

البته منشور اساسنامه مؤسسه در سال 85  با تغییرات جدیدی مواجه شد و استفاده از نفرات غیر شرکتی هم در متن اساسنامه گنجانده شد .

صنعت نفت و تیم های پایه :

اهمیت دادن به تیمهای پایه یکی از مسائل مهم و اساسی مدیران این تیم می باشد . صنعت نفت نه تنها در رده بزرگسالان بلکه در سایر رده های سنی از فعالیت چشمگیری برخوردار می باشد . خوشبختانه تیمهای امید-جوانان-نوجوانان و نونهالان صنعت نفت جملگی در لیگهای دسته اول و دوم باشگاهای کشور از جایگاه مطمئنی برخوردار می باشند که با موفقیت در لیگهای استانی همواره مردم و مسؤلان را به آینده ای درخشان امیدوار کرده است .

صنعت نفت نوین :

دراواسط سال 1385 بحث حضور تیمی کاملاً بومی با ساختار مربیگری مجرب و آشنا به فوتبال منطقه باعث زایش تیم جدیدی بنام صنعت نفت نوین گردید . صنعت نفت نوین با مربیگری علیرضا فیروزی مربی و بازیکن با سابقه آبادانی به کمک سید مجتبی مرتضوی و عیسی دارم و با همکاری سرهنگ آراده ، پاسدار عبدالحسین یازعی توانست رویکرد جدیدی را پیش روی فوتبال مملو از استعداد آبادان قرار دهد . این تیم که استفاده از بازیکن بومی و پرورش استعدادهای قابل قبول را سرلوحه خود قرار داده هم اینک تمرینات خود را به طور منظم دنبال کرده و حتی در اولین مسابقه خود در چهار چوب مسابقه های زیرگروه کشور موفق به شکست نماینده کهکیلویه و بویر احمد گردید .

بحران دیوان عدالت اداری :  

در لیگ 83 ، 84 صنعت نفت با حضوری درخشان و ارزشمند همواره یکی از مدعیان صعود به لیگ برتر به شمار می رفت که متأسفانه به دلیل پاره ای از مسائل از این مهم محروم گردید . موضوع از این قرار بود که تیم راه آهن در بازی مقابل تیم صنعت نفت از دو بازیکنی استفاده کرد که هر یک دارای مشکلات خاصی بودند و توانستند در این بازی پیروز میدان شوند . این امر با اعتراضات کارگزاران تیم صنعت نفت مواجه گردید و با قضاوت نادرست فدراسیون وقت فوتبال و پافشاری تیم صنعت نفت ، در نهایت کار به دیوان عدالت اداری کشیده شد . در آخر صنعت نفت با پیگیری های مداوم و تلاشهای مدیران مؤسسه به خصوص مدیرعامل وقت جناب آقای مهندس گودرزی توانست به حق مسلم خود یعنی صعود به لیگ برتر برسد .

صنعت نفت و بومی گرایی :

مقوله بومی گرایی یکی از مهمترین و اساسی ترین خط مشی های مدیریت این موسسه می باشد . چرا که آبادان در شرایط ایده آل می تواند محل مناسبی جهت رشد و پرورش استعدادهای ارزشمند فوتبال کشور باشد . این مهم زمانی توانست به مرحله اجرا درآید که کارگزاران باشگاه به فکر راه اندازی مدرسه فوتبال افتادند که این مقوله سبب امیدواری روزافزون مردم آبادان گردید . مدرسه فوتبال صنعت نفت آبادان هم اینک از جمله مدارس فعال و صاحب مدیران و مربیان کارآزموده می باشد که به شکل فراگیر در صدد جذب بهترین های این رشته ورزشی می باشد. البته شکل و ساختار بسیاری از تیمها از جمله امید و جوانان نسبت به گذشته تفاوتهای بسیاری کرده است و تعداد زیادی از فوتبالیست های آبادانی که از سرمایه های ارزشمند منطقه می باشند هم اینک با انگیزه و روحیه بالا در خدمت تیمهای خود هستند . خط مشی و چشم انداز 5 ساله نفت حضور در  جام باشگاهای آسیا با تیمی یکدست بومی و کلاسیک می باشد.

احتمال رویارویی سپاهان-میلان در جام باشگاه های جهان

تیم فوتبال فولاد مبارکه‌ی سپاهان ایران در نخستین بازی‌اش در جام باشگاه‌های جهان رو در روی برنده‌ی دیدار اوراواردز ژاپن و ویتاکریونایتد نیوزیلند قرار خواهد گرفت.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در برنامه‌ی اعلام شده از سوی فدراسیون‌ بین‌المللی فوتبال (فیفا) تیم فوتبال فولاد مبارکه سپاهان 19 آذر در ورزشگاه تویوتا به مصاف برنده‌ی دیدار اوراواردز ژاپن و ویتاکریونایتد نیوزلند خواهد رفت و در صورت پیروزی در این دیدار در مرحله‌ی نیمه نهایی باید با آث میلان ایتالیا بازی کند.

در طرف مقابل نیز قهرمان آفریقا با پاچوکای مکزیک مصاف خواهد کرد و برنده این بازی باید 21 آذر در ورزشگاه توکیو رو در روی بوکاجونیورز آرژانتین قرار گیرد.

فینال رقابت‌های جام باشگاه‌های جهان 25 آذر در توکیو برگزار خواهد شد.

سایت فیفا در بخش ویژه جام باشگاه‌های جهان درباره‌ی حضور تیم دوم آسیا نوشته است:« اگر تیمی ژاپنی قهرمان لیگ قهرمانان آسیا شود، تیمی به غیر از نماینده‌ی ژاپن که بالاترین مقام را در این رقابت‌ها کسب کرده باشد به عنوان نماینده‌ی دوم آسیا در جام باشگاه‌های جهان شرکت خواهد کرد.»

بر اساس این ‌گزارش، حضور تیم فوتبال فولاد مبارکه سپاهان در رقابت‌های جام باشگاه‌های جهان قطعی است و ایران برای نخستین بار در این مسابقه‌ها نماینده خواهد داشت.